We zijn er weer

2 september 2024 - Platanes, Griekenland

Maandag 2 September 2024

Vandaag een grote verplaatsing van ruim 2000 km met een hoogteverschil van 9000 meter. Vliegen dus en met een vertraging van 25 minuten komt de groene van Transavia om 12.45 aan in Heraklion. We zitten vrij ver achterin aan weerskanten van het gangpad op rij 30 dus dat betekent dat wij iets later in Heraklion arriveren. Vandaag ook voorlopig de laatste keer dat ik een saucijzenbroodje kan scoren dus ik grijp die gelegenheid met beide handen aan hetgeen ook makkelijk met 1 hand zou kunnen, want zo groot zijn die saucijzenbroodjes nu ook weer niet. Lekker wegsoppen met een cappuccinotje en dan is het ontbijt een feit. Op Heraklion staat een lekker economisch karretje voor ons klaar bij de plaatselijke Car Rental en die hebben wij tot onze beschikking deze Kretatour. Dan eerst naar de fietsverhuur Platanes om de tweewielers te regelen. Daar word ik herkend als vader van een dochter waarvan de vader overleden is. Toch maar even knuffelen met mijn dochter die dus niet mijn dochter is, laat staan dat ik dan de vader zou kunnen zijn. Verwarring alom maar voor haar is het duidelijk. De gelijkenis met haar echte vader is sprekend is dus houden wij deze fantasie vader / dochter relatie maar in stand. Om klokslag 14.58 uur houdt ons karretje stil op de parking van Marinos Beach. Wederom herkenning bij de mannelijke receptiefiguur die weet te vertellen dat de kamer niet gereed is vandaag en dat wij een familie suite krijgen. Geen zorgen want morgen wordt jullie bagage uiterst behoedzaam verhuisd naar de nieuwe locatie. Goed, de koffer gedumpt op de kamer en Eldert maak van de gelegenheid gebruik de veel te warme pantalon te verruilen met de lekker luchtige short. Dan op zoek naar het eerste drankje in de strandbar. Dat zoeken duurt niet lang en daar worden wij zonder iets te zeggen verrast met hetzelfde afsluitende drankje van vorig jaar maar dan nu als openingsdrankje. Blijkbaar heeft ons drankgedrag veel indruk gemaakt vorig jaar en Michales wil dat gokje wel wagen. Voor Eldert een alcoholvrije goudgele rakker en ik mag de smaakpapillen prikkelen met een frisse rozerode Rosewijn. Na de verrassende versnaperingen even het dorp in voor After Sun want de security op Schiphol heeft het huidverkoelende goedje van Eldert in beslag genomen. Terug op de kamer is het de te knappen Uiltje niet weg en weldra liggen de ouwetjes in diepe rust te knorren na deze vermoeiende reisdag. Voor het eerst dit jaar op Marinos Beach een avondbuffet en dat willen wij graag even uit proberen. Zoveel en zo vaak als je wil kun je, tot sluitingstijd, misbruik maken van het lopend buffet, met dien verstande dat je wel zelf moet lopen. Vanavond wordt het niet laat want morgen hebben wij onze eerste zware klimtour naar het klooster Arkadiou. Het wordt een hele zware fietsrit met temperaturen even boven de 30 graden en ik weet zeker dat menig keer het gevloek ten gehore wordt gebracht als na de bocht de weg gewoon weer verder omhoog gaat.

1. Jootje:
    Heerlijk weer! Succes met de fietstocht! 😊😉
  2. Elles:
    3 september 2024
    Veel succes en plezier met de fietstocht🌞🍀
  3. Annemarie:
    3 september 2024
    Gezellig, jullie zijn weer op pad! Ik kijk uit naar het dagelijks verslag. Grappig dat je bij de fietsenboer je fantasie dochter ontmoet. Een bonus dochter ken ik wel, maar deze nog niet. Had Eldert een literfles after sun in zijn handbagage dan? Tja, mag niet he? Have fun en doe voorzichtig!
  4. Marianne:
    5 september 2024
    Gezellig weer op pad. Veel fiets pkezier