Overdenking
30 december 2025 - Ialisós, Griekenland
Wolken tekenen de lucht op deze laatste dagen van het jaar en regen wordt niet uitgesloten. Het spoelt de ellende weg van 2025 maar ook heel mooie herinneringen en dat is jammer maar gelukkig hebben de foto's nog, zoals wel vaker gekscherend wordt gezegd. Het is zeker niet het fraaiste jaar geworden met het wegvallen van dierbare vrienden en bekenden uit ons midden. Zo ook het toch plotseling overlijden van mijn dierbare "big brother" Bob op 2 juli, waardoor ik nu als wees verder door het leven moet. Sinds mijn vertrek naar Rhodos in 2015 kreeg ik weer veel contact met Bob en is het uiteindelijk met heel veel overreding gelukt om hem op Rhodos te krijgen voor een onvergetelijke vakantie. Wellicht de mooiste periode die ik met hem heb kunnen doorbrengen. COPD, paniek aanvallen en stress, factoren die zijn leven beheersten na het overlijden van zijn Henk, maakte hem een kwetsbare man. Weliswaar met de wil om vol in het leven te staan, maar met de nodige hindernissen die hij moest overwinnen. Als dan ook kanker wordt geconstateerd wordt die strijd tegen deze vreselijke ziekte de genade klap die hij niet te boven komt en moeten wij afscheid van hem nemen. De uitvaart was memorabel groots, emotioneel maar ook heel mooi. De grootste zaal in het crematorium was zelfs te klein voor al die mensen die Bob nog een laatste groet wilden brengen, want hij was ontzettend geliefd. De afterparty die daarop volgt is kenmerkend voor Bob, die wel van een feestje hield en zo moest het dan ook worden. Drinken op het leven hetgeen ook geschiede en wat had hij hier graag in levende lijve bij geweest. De herinnering blijft en wat ik al eerder zei, gelukkige hebben we de foto's nog en gaan wij nog even door. Hoelang ...... niemand zal het zeggen. We treuren om hen die van ons zijn weggevallen zijn en koesteren diegene die nog bij ons zijn. Niet alleen kommer en kwel in 2025, maar ook weer heerlijke momenten met mijn kinderen, aanhang en kleinkids en lieve vrienden. Spraakmakende vakanties waarvan de verhalen op deze Reislogger te lezen zijn en leuke activiteiten op dit heerlijke eiland en zo loopt alweer tegen het einde van het jaar. Smet op dit jaar is voor mij zeker de verwijdering van mijn sociaal media accounts FB, Instagram en Messenger. Je reinste diefstal en te koop voor 150 Dollar en ja wat moet je daar dan tegen doen. Nieuwe accounts worden ook na een paar weken weer verwijderd en dan vraag ik me af in welke wereld zijn wij terecht gekomen. Goed hier kom ik ook wel overheen en terwijl ik dit schrijf is daar de geur van oliebollen als het smakelijk toetje van 2025. Wat gaat 2026 brengen, de tijd zal het leren. De toekomst begint morgen want vandaag blijven wij nog een paar uur in het heden en laten wij het verleden achter ons. Don't look back..... we don't go that way. Voor mijn persoonlijke blog hoop ik nog vermakelijke verhalen te mogen schrijven, want dit abonnement loopt nog even door. Dank naar mijn lezers en de reacties. Heb nog wat reisverhalen liggen waarmee ik jullie kan vervelen en natuurlijk ook nieuwe verhalen later dit jaar. Voor nu lekker op naar het nieuwe jaar in goede gezondheid en op alles dat het leven leuk maakt.
Peter

We kunnen je niet bereiken