Koude start

8 mei 2022 - Orvieto, Italië

Zondag, 8 Mei 2022

Il Pallone / Orvieto

Vanmorgen een koude start met slechts 14 graden. Daarbij een lange afdaling van 450 naar 200 meter op een vreselijke asfaltweg vol gaten en scheuren. Niet veel later toch weer een pad vol los grind. Ik vervloek de situatie want eigenlijk is het onverantwoordelijk om hier te fietsen. Uiteindelijk arriveren wij in een uitgestorven dorp en dan plots dat heel fraaie uitzicht bij het uitrijden van het dorp. Bij dat uitzicht ook een koffietent dat geopend is en dan is de keuze snel gemaakt. Alle ellende is even vergeten en genieten wij van uiteraard de koffie met croissant en dat heerlijke uitzicht. Het is nog rustig en de dame van de koffie heeft tijd voor een praatje en vraagt waar wij vandaan komen en waar wij naar toe gaan. Wij fietsen van Rhodos, Griekenland naar Den Haag in Holland. Olanda op de fiets ????? en dan hoor je haar denken die zijn gestoord maar toont ook haar respect. Een hartelijk afscheid volgt en wij moeten dan nog zo’n 200 meter dalen naar het dal op een weg die strak geasfalteerd is en naast de wind hoor je alleen het zoeven van de  bandjes op het gladde asfalt. In het dal is de temperatuur opgelopen tot 20 graden en de windjacks  kunnen uit. En dan toch weer ellende met een asfaltweg door het dal vol gaten tot wel 25 centimeter diep en dat over een lengte van 10 kilometer. Wij zigzaggen over de weg om zoveel mogelijk de gaten te ontlopen en daarmee wordt de af te leggen afstand ineens een heel stuk groter. Dit gedeelte is ook onderdeel van Euro Velo, nr 7 van lange afstand fietspaden door ItaIië. Het niet bepaald reclame voor deze club en nodigt zeker niet uit om hier te gaan fietsen. Goed nog 23 kilometer en de wegen worden eindelijk weer goed begaanbaar en om 13.00 bereiken wij onze eindbestemming van vandaag. Een uitstekend ogende dame vinden wij uiteindelijk achter de receptiedesk en heeft alle aandacht voor dit fietssetje dat ook haar bewondering uitspreekt voor het geen wat wij aan het doen zijn. Wij krijgen van alles aangeboden, water, koffie en zoete taartjes en voor vragen en andersoortige dingen kunnen wij haar ook persoonlijk dan wel telefonisch bereiken. Kamer 205  wordt ons toegewezen en ze loopt gezellig met mij mee en hebben ondertussen een onderhoudend gesprek. De kamer, dubbel bed en een eenpersoonsbed en aangezien ik singel bent is laatstgenoemde bed voor mij. Dit slaat nergens op maar vannacht mag Eldert breeduit liggen. De douche is toch wel weer iets speciaals wat ik nog niet eerder heb gezien. Nu gaat het niet zo zeer over de glijstang met douchekop want dat functioneert naar behoren. Recht tegenover de douche is de wastafel gesitueerd en de badkamer is weliswaar twee meter diep maar ongeveer 1 meter breed. Er is geen plaats voor een douchecabine en in plaats daarvan hangt er een douchegordijn. Nu is dat niet ongebruikelijk in een badkamer maar naast de bevestiging van de douchestang hangt een systeem met 8 baleinen zoals in een paraplu. Aan die baleinen is het douchegordijn bevestigd, echter er zijn meer bevestigingen in het douchegordijn dan het aantal baleinen, dus dat douchegordijn sluit niet lekker. De baleinen kun je dan naar de zijkant openslaan zodat een halve cirkel ontstaat en dat precies voor de wasbak langsloopt en uiteraard gaat het douchegordijn dan automatisch mee zodat je als het ware tijdens het douchen in een halve cirkelruimte staat met een doorsnee van 90 centimeter. De wastafel blijft dan droog en dat de rest dan zeiknat wordt maakt verder niet uit. Nadeel van de te kleine doucheruimte met douchegordijn is dat het gedeelte van het lichaam dat uitsteekt, voor dan wel achter, altijd aan je douchegordijn gaat plakken en dat vaak kouder is dan het douchewater omdat het gordijn de temperatuur van het water niet aanneemt. Een koud aanslag op je billen of buik dan wel borsten voor de vrouwen kan een dusdanige schrikreactie te weeg brengen dat het douchegordijn inclusief de baleinen onherstelbaar beschadigd raakt en tijdelijk buiten gebruik moet worden gesteld. Wij gaan pasta eten want morgen wacht weer een heel zware dag en dan hopelijk daarna weer een normale douche.

1. T. W. M. Van Luijk:
    8 mei 2022
    Na onze vakantie in frankrijk kan ik weer zonder problemen internetten en jullie verhalen lezen. Heerlijk om zo met z'n tweeën te genieten. Jammer van de wegen maar dat is in Italië vaak slecht. Uiteindelijk gaat het steeds beter worden met de wegen. Succes mannen.
  2. Julia vanproosdij:
    8 mei 2022
    Wat een toestanden maken jullie mee ,zijn het de wegen niet dan zijn het de douchen wel,maar verder niet te klagen.
    Op naar morgen en suk6.
    Grt Julia
  3. Ravian:
    8 mei 2022
    Die koffie dame onderweg ziet denk ik ook niet vaak mensen die van rhodos naar den haag fietsen. Denk dat enige verbazing op zijn plek is haha. En volgens mij mis ik de foto's van vandaag.
  4. Ravian:
    8 mei 2022
    Die koffie dame onderweg ziet denk ik ook niet elke dag mensen voorbij komen die van rhodos naar den haag fietsen. Denk dat enige verbazing op z'n plek is haha.
    Volgens mij mis ik de foto's nog van vandaag?
  5. Annemarie:
    Weer die douche......
  6. Lieve:
    9 mei 2022
    Hilarisch jouw doucheverhaal! Toch voorzichtig allebei op die slechte wegen hè! Big hug
  7. Peter de Beer:
    9 mei 2022
    Er is iets fout gegaan met de foto’s. Wordt aan gewerkt.
  8. Marianne:
    9 mei 2022
    Wat een leuk verhaal weer . Maar zijn jullie de croissants nog niet beu. Geniet van je rust en succes voor morgen.