Dag twee in Athene
3 december 2024 - Athene, Griekenland
Dinsdag 3 december 2024
Even over 9 schuif ik aan bij het ontbijt buffet. Tafel voor twee maar de andere stoel blijft leeg. Ontbijt met bruin en wit brood, belegsoorten zoals kaas en kipfilet, jam in diverse kleur en smaakstoffen, cake, koffie en een sappie uit de machine. Een eitje completeert het geheel. Vrij hard gekookt maar nog wel met een geel cq oranje eidooier. De schaal van het eitje laat moeilijk los en na de worsteling is er slechts een half ei over dat ik gemakkelijk naar binnen schuif. Prima ontbijtje dus en na het tweede toiletbezoek ben ik ready to go. De zon schijnt en dat was eigenlijk niet voorspeld. Lekker aan de wandel dus en krijgt de date met mijn kralenmeisje een later moment op de dag. Op zoek naar ouwe meuk voor weer wat fraaie kiekjes die straks onder dit verhaal kunnen worden geplakt. Lang hoef ik niet te zoeken want ik verblijf in Plaka en daar liggen de ouwe stenen voor het oprapen, alleen je mag er niet aankomen. Om 10.43 een verrassende koffie meeting met Katerina die ik nog ken van mijn eerste vakantie in Blue Bay op Rhodes. Gezellig bijgekletst, mede een uitnodiging ontvangen voor haar trouwfeestje begin mei op Rhodos. Eigenlijk is mijn camera uitgenodigd en of ik die dan kan bedienen tijdens haar trouwpartijtje. Goed koffie op en de afspraak gemaakt voor de fotoreportage en dan scheiden onze wegen omdat ze moet werken. De zon wint steeds meer terrein dus verder aan de wandel rond het gebied van de acropolis. De stappenteller maakt overuren en zou na de wandeling eindigen op 28.736 of wel 14.368 per been en dan moet ik nog op pad voor het diner. Als lunch gebruik ik trouwens een overkomplete omelet en een vers sappie dat op het buitenterras van een klein gezellig restaurantje wordt geserveerd. De derde sanitaire stop kondigt zich aan en wordt direct geleegd teneinde ook hier verder wateroverlast te voorkomen. Toch opvallend veel Aziatische toeristen in de stad al is het niet altijd even duidelijk uit welk land ze komen. Aan de taal die ze spreken zou je het verschil kunnen horen als je tenminste weet welk taaltje bij welke aziaat hoort. Chinezen, Japanners, Zuidkoreanen dan wel ander soort speetogenrig zwartharig volkje. Het zal voor mij een raadsel blijven aan wie waar en hoe dit Aziatisch gebrabbel toebehoord. Ondertussen vervolg ik mijn weg en tegen vieren als ik weer in het centrum van het superleuke Plaka arriveer valt mijn oog op een bijzonder prettige tekst dat dit keer niet in het Grieks is geschreven…. Happy hour en dit keer ook van toepassing op mijn drankje. Vier euro voor een mooi glas wijn op een verwarmd overdekt buitenterras met heerlijke billenvriendelijke stoelen waar je lekker in weg kan zakken. Dan doe ik geen stap teveel meer natuurlijk en vraag ik een oude doch nog in goede staat verkerende manmens “doe mij die maar” terwijl ik wijs op de drankenkaart en waar mijn vinger langs de wijnen laat glijden en stil houdt bij een fraai ogende volle rode. Het is en lokkertje natuurlijk want op de wijnkaart staat diezelfde volle rode ook voor vier euro. Ik kan er smakelijk om lachen en ondertussen geniet ik van deze alcoholische versnapering en het aanschouwen wat er zoal voorbij komt. Na nog een van hetzelfde moet ik er weer vandoor want ik heb een afspraak met mijn kralenmeisje. Het is een hartelijk weerzien en ik krijg een bakje ik mijn handen geduwd en de mededeling om daar alles in te doen waarvan ik denk dat interessant voor me is waarmee ik thuis aan de gang kan. Helaas past zij niet in mijn mandje maar ik weet toch behoorlijk wat kralen in diverse kleurschakeringen bij elkaar te sprokkelen. Ik neem afscheid van mijn gezellige kralenvriendin en ga terug naar het hotel op 10 minuten lopen. Even lekker nat worden onder de douche en opgedirkt de stad in voor iets eetbaars. Het wordt geen grieks happie maar opnieuw chinees met springrolls, noodles met omelet en groenten en natuurlijk huiswijn om het weer weg te spoelen. Het was een heerlijke dag met een verassende ontmoeting met Katerina en een mooie deal met mijn kralenmeisje waarvan ik de naam eigenlijk niet weet. Zal ook wel Katerina zijn want zo heten ze bijna allemaal hier… Morgen de derde dag in Athene en uiteraard een verslag van die dag op deze zender.

Op naar de volgende dag.grtjes Julia