Het loopt niet altijd zoals gepland
17 september 2025 - Nonthaburi, Thailand
Woensdag 17 september 2025
Een nieuwe dag met nieuwe plannen maar eerst nog wat te klagen over het hotel. De kamer is perfect met uitstekende bedden voor een uitstekende nachtrust. De badkamer is okay, met vaste WC bril, maar er is slecht 1 haakje aan de muur waar dan ook maar 1 handdoek op kwijt kan. De andere handdoek gaat dan maar over de douche wand waardoor er voor de in- of uitloopmat geen plaats meer is. Kleinigheid maar toch een dingetje wat beter kan zoals een extra haakje aan de muur. De service laat nog al wat te wensen over. Dagelijkse schoonmaak van de kamer zoals aangegeven op de website gebeurt niet. Als wij er niet expliciet om vragen wordt er helemaal niet schoongemaakt. Wel iedere dag twee flesjes water en een nieuwe WC rol in een plastic tasje aan de deurknop en niet te vergeten de thee, koffie en suiker zakjes. Inmiddels hebben zes WC rollen in de verpakking en de het aantal flesjes water is opgelopen tot 16 en niet te vergeten het aantal thee, koffie en suikerzakjes voor twee personen en dat maal 8. Met uitzondering van het WC papier dat Eldert gebruikt wordt er verder niets gebruikt van dat alles. Ik heb mijn eigen vochtige billendoekjes altijd bij me voor de frisse bibs. Het WC papier is zo dun dat als je het van de rol af wil trekken steek je er met je vingers dwars door. Kun je voorstellen als je dan het WC papier gaat gebruiken waarvoor het bestemd is dan weet je wat er dan onder je nagels verschijnt…… Bij het inchecken wordt een voorschot gevraagd van 1000 bath per kamer en dat zien wij ook bij de andere hotels die wij geboekt hebben. Volgens zeggen krijg je dat bij vertrek weer terug. Echter wij moesten 2000 bath afrekenen bij aankomst en ben ik echt benieuwd, gelet op voorgaande ellende met het ontbijt, wat er morgen gaan gebeuren als wij gaan uitchecken. Wordt vervolgd. Vandaag een bezoek aan de grootste markt van Bangkok met meer dan 1500 soortgelijke winkeltjes ter grote van een garagebox. De Chatuchak Weekend Market en plaats delict wordt rond 10 am bereikt. Opvallend stil eigenlijk met slechts aan de gehele buitenrand van het terrein de verkoop van planten en bomen en verder nauwelijks enige vorm van beweging op de rest van het gigantische marktterrein. Als ik de naam van de markt overpeins dan zou dat er op duiden dat het wellicht een markt is die vooral in het weekend bemand is door honderden handelaren. Nu nagenoeg dicht dus en dan gaat je plannetje voor vandaag op de schop. Naast dit buitencomplex staat ook een enorme Mall, die wel open is en dan is de keus voor even snel gemaakt. Eerst maar eens een bakkie en bedenken hoe wij deze dag verder gaan invullen. De Mall, hyper modern, schoon en gekoeld en het is zeker geen rommelmarkt. Een ideaal shopping center en zeker voor een persoon als Eldert die het heerlijk vind om in dit soort airco gekoelde Malls rond te lopen en hier en daar een koopje te doen. Plichtsgetrouw hobbel ik met hem mee en daar hebben wij zeker twee uur inclusief de koffietijd doorgebracht. Laten ze nou in Bangkok een Postzegel museum hebben en dan ook nog op loopafstand en Eldert onze postzegel plakker die gun je ook een pleziertje. Het postzegel museum dus en in het daarnaast gelegen post café kan je in een pasfotohok je eigen postzegel laten maken. Niet zo’n heel groot hok en wat ongelukkig stappen wij het hok in en het had niet veel gescheeld of wij, de postzegelfotomodellen, mede de dienst doende fotografe met hok en al, om waren omgeslagen. We komen met de schrik vrij en uiteindelijk is de nieuwe uitgifte van deze zeldzame postzegel een feit. Vier zegels ter waarde van 3 bath per zegel en daar zullen de filatelisten waarschijnlijk niet warm voor lopen. Lunchtime en die tijd gaan wij doorbrengen bij de Japanner. De keuze valt op twee menuutjes te weten: Hamburger met kip, soep, rijst en frisse groeten voor Eldert en voor mij Kip, soep en Japanse curry met voor beiden een Orange sappie. Het menuutje voor Eldert komt als eerste en dat is slim want het moet, met uitzondering van de soep, met stokjes worden genuttigd eten, en daar zal dan wel wat voedertijd in gaan zitten. Godzijdank krijg ik normaal bestek bij mijn eten. De kip bij mij ziet er onsmakelijk uit met heel veel vet dus is deze kip waarschijnlijk zijn laatste uurtjes als plofkip door het leven gegaan voordat die op de slachttafel terecht is gekomen. Dat eet ik dus niet en Eldert stelt voor zijn hamburger te ruilen met deze plofkip. De hamburger is toch ook niet zoals wij dat gewend zijn en die komt bij ons niet door de keuringsdienst van waarden heen. Het soepje wat bouillon met groene blaadjes smaakt redelijk en eigenlijk krijgt de curry met rijst als enige een voldoende. Ik ben allang klaar als Eldert nog met zijn stokkies zit te worstelen, maar eerlijk is eerlijk het lukt hem en voor de rijst gebruikt die gemakshalve de soeplepel om zodoende alles nog een beetje warm naar binnen te krijgen. Als Eldert een toiletbezoek inlast ga ik eens op zoek naar een Hollandse tent hier in Bangkok. Wat blijkt ….. zeven sky- train haltes hier vandaan Bar Restaurant “The Hangover”. Op het menu yessssssss bitterballen, kroketten, frikandellen, ballen gehakt en nog heeel veeel meer. Alles wat je maar in de Hollandse Cafetaria kan kopen is daar op voorraad. Goede raad is zeker niet duur en wordt ook niet gevraagd. Erop af en dan toch maar weer even smerig snacken ondanks dat de Japanse meuk nog niet eens verteerd is. Een ander ding is dat je daar nu ook alcohol kan drinken wat doorgaans voor 17.00 niet verkrijgbaar is en zelfs niet in de supermarkt over de toonbank komt voor vijven. We zitten en krijgen het menu onder ogen en ja hoor het klopt…… het is er allemaal en dan als eerste maar een lekkere rooie en voor Eldert een Corona biertje. De bediening loopt in Oranje shirts met een Nederlands vlaggetje en rugnummer 22. Dat nummer heeft te maken met het huisnummer van deze tent. Het gesprek is snel gemaakt en onder het genot van deze alcoholische versnapering pak ik mijn kans en bestel twee kroketjes. Hier heb ik zo naar verlangd en eerlijk gezegd als dat eten in die Japanse tent niet zo onsmakelijk was geweest had ik hier niet even later twee kroketjes naar binnen geschoven. Voor het sfeertje nog twee van hetzefde qua drankjes wel te verstaan. Ik raak in gesprek met een jeugdige medewerkster en ben benieuwd of dat shirt te koop is. Ja zeg ze en ik vraag krijg ik dan jouw shirt of ruilen met mijn Roze shirt. Vond ze toch niet zo’n goed idee, maar ik kon wel het shirt nieuw in de verpakking kopen. Eldert zegt moet je doen, leuk shirt als souvenir van Bangkok. Passen, samen op de foto en de deal is gesloten. Dit alles is mogelijk geworden omdat de Chatuchak Weekend market gesloten was en dan loop zo’n dag toch anders dan gepland.

Geweldig die postzegels .
En proost
Zie het helemaal voor me