Kerst knutselen met de Nederlandse gemeenschap op Rhodos
18 december 2025 - Ialyssos, Griekenland
Nederlandse Crea Bea komen tezamen op de kerstknutseldag van de Nederlandse vereniging Rhodos voor een onvervalste kerstversiering voor de komende kerstdagen. Met 19 graden en een lekker zonnetje is de Kerstsfeer nog ver weg, maar dat deert deze groep niet omdat het jaarlijks niet veel anders is. Tini, creatieveling bij uitstek verzorgt deze workshop en heeft de Kerstreut verzamelt met een hoog Jumbo gehalte en dat drukt de prijs tot een maximum van 6 eurootjes pp. De opdracht….. en hoe kan het ook anders een kerstkrans met lint als hangdecoratie aan alles waar het dan ook kan hangen. Na de koffie, dan wel thee naar behoefte kunnen de dametjes met 1 heer aan de gang. Een jarige in ons midden vraagt om een aandacht moment en wordt het lang zal ze leven meer dan massaal ingezet en mee gekweeld. Dit alles vanwege de traktatie van de jarige Jop in melkchocolade dan wel hazelnoot smaak en een door het bestuur verzorgde verjaardagstaart met slecht 1 kaars. Dit laatste om de kosten te drukken gelet op de leeftijd van belanghebbende die de benodigde ruimte voor alle kaarsen op de verjaarsdagstaart dusdanig zou verstoren waardoor de taart volledig onzichtbaar wordt. Goed het knutselen gaat van start met te veel luidrustige dames en slecht 1 heer. Er wordt serieus gewerkt en er wordt veel gevraagd van het creatieve talent van deze groep. De enige man in dit gezelschap neemt meer dan de voor afgestelde tijd voor zijn creatie waardoor hij denkt om de meest prestigieuze kerstdecoratie te bewerkstelligen. Als de eersten klaar zijn met de opdracht zit Erik nog in een fase van het schilderen van de objecten die straks de kerstkrans moeten sieren. Het gaat er gezellig aan toe al zou ik het oubollige woord “gezellig” willen vervangen voor aangenaam vermakelijk om het maar eens over een ander boeg te gooien. De sfeer is dus aangenaam vermakelijk en een controle langs de velden levert voldoende inspiratie op om de verschillen van deze creatievelingen te ontdekken. Met alle respect voor de deelnemers denk ik toch dat sommigen wat andere kwaliteiten hebben dan wat ze hier laten zien. Er worden hier en daar wat creatieve knutselingen aangeboden van aan aantal ontevreden lieden ten aanzien van het eindresultaat om zodoende, gelet op de Kerstgedachten, hier mij een plezier mee te doen. Uiteindelijk sla ik de goed bedoelde aanbiedingen af mede door het feit dat ik niet over een open haard beschik waarin de vervaardigde Kerstkransen goed tot zijn recht zou kunnen komen. Als Erik zijn werk uit handen geeft om de kerstkrans voor zijn moeder af te laten ronden zijn dit de laatste schermutselingen van deze Kerst knutsel ochtend. De groepsfoto met ieders eindresultaat completeert deze aangenaam vermakelijke Kerstknutseldag. Opvallend is dat de deelnemers met de meest fraaie creatie een plekkie vooraan hebben bemachtigd voor de foto, terwijl de minder tevredenen zijn, dan wel haar creatie, zich op een minder zichtbare positie hebben genesteld. Na gedane arbeid een vorkje prikken bij een local in Kremasti en waar de drank weer rijkelijk zal vloeien. Dit laatste is minder waarschijnlijk want de drank is voor eigen rekening en dan gaat het toch in een ietwat bescheidene vorm want “ons bin zunig”. Dit gaat niet op voor iedereen want de rosé is van goede kwaliteit en blijft al dan niet van het huis dan wel een bevriende relatie doorvloeien. Het eten is van een uitstekende kwaliteit en zoveel dat ook de thuisachtergebleven huisdieren nog rijkelijk kunnen profiteren van het te veel aangebodene. De doggiebags vinden derhalve gretig aftrek en worden rijkelijk gevuld met het overtollige vlees dat achterblijft na de uitzonderlijke smakelijke maaltijd. Wat wederom weer een zeer aangename activiteit van dit lekkere kluppie, met dank aan de gastvrouw en creatieveling Tini die dit knutsel evenement wederom fantastisch heeft georganiseerd. Uiteraard ook een woord van dank richting bestuur voor het slotakkoord van deze dag met de organisatie dit heerlijke etentje. Op naar de Kerst waar wellicht deze knutsels de ruimten zullen sieren en laten we hopen dat het een mooie Kerst gaat worden in goede gezondheid met elkaar.
Fijne feestdagen.
Jootje:18 december 2025Leuk hoor! Ik zou meegedaan hebben woonde ik daar! 😊👍🏻🎄
Mandy van Schaik - de Beer:18 december 2025Erg leuk geworden!! 🎄
Julia vanproosdij:18 december 2025Heel leukPeter,je bent een topper
Marianne:18 december 2025Wat leuk z'n creatief clubje voor kerst. En het ziet er ook gezellig uit. 🎅☃️❄️.Fijne kerstdagen en een gezond en vrolijk 2026
Frans Tichem:19 december 2025Mooi verwoord, maar zie ik nu twee heren op de foto?
Irene:19 december 2025Gezellig zeg! Mooi kransen hoor!
Annemarie:19 december 2025Fijne kerstdagen en een goed en gezond 2026!
Sandro:19 december 2025Hi Peter, it's really nice. Merry Christmas