Willkomen in Deutschland
13 september 2026 - Passau, Duitsland
De eerste dagen in Oostenrijk zitten er op en gelet op de (weer) omstandigheden zijn wij gematigd enthousiast. De regen verziekt de boel en op basis van wat ik gezien heb van de Donau, zijn de Moezel en ook de Saar toch wat interessanter om langs te vertoeven. We hebben het gezien en we hopen dat de Duitse Donau meer te bieden heeft om langs te fietsen. Nu heeft het weer ook niet echt meegewerkt en het is nog maar de vraag wat het weer de komende dagen gaat doen. Vooralsnog ziet het niet best uit dus we gaan in beraad hoe verder. We zijn in Passau net over de grens in Duitsland en de illusie dat het weer hier beter zou zijn als wij de grens passeren wordt direct de kop in gedrukt. Vandaag zwaar bewolkt, regen buien en weer veel wind, dat allemaal in ons giegeltje blaast. In Linz hebben we de trein naar Passau geboekt en daar rust ons zitvlak op het comfortabele pluche van de Oostenrijkse QBB treinstel en voelt bijzonder aangenaam aan voor de bips. Regen ook hier dus in Passau en hier blijven wij twee nachten, goed voor billen, benen en algemene gesteldheid. Er is ook veel te zien en er is een kleine hoop dat er morgen ietsiepietsie meer zon is…… voor wat fraaie plaatjes. Ook een bezoek aan de wasserette staat op het programma want ik ben ook al door de onderbroeken heen. Gelukkig zijn ze binnenste buiten ook bruikbaar dus maar klinkt minder fris wat het ook is. Echter met die zeik regen elke dag spoelt de boel van zelf weer schoon. Passau dus en ik heb er zin in, een lekker hotelletje weliswaar zonder een fraaie receptioniste omdat alles online is geregeld met codes zodat er geen vrouwkracht meer aan te pas komt. Zo’n lieverd die je een prettig verblijft wenst en aan wie je continue vragen stelt om zo lang mogelijk van haar diensten gebruik te kunnen maken. Alles digitaal dus en als de stroom uitvalt kom je nooit meer in dan wel uit het gebouw. De kamer super comfortabel, heerlijke bedden en shampoo cq douche gel in de dispenser van de badkamer met lekkere luchten en is een verrijking van het lichaam voor het dagelijks onderhoud en met name voor de schrale delen ontstaan door wrijving op plaatsen die doorgaans nooit zolang aan overgevoeligheid onderhevig zijn geweest. Denk met name aan het mannelijk scrotum dat ernstig te lijden kan hebben van dit soort langdurige monotone bewegingen. Dat wetende is een ook een extra rustdag voor deze edele delen geen overbodige luxe. Goed ff morgen geen fietsdag maar de toerist uithangen en hopen op dat gele ding….. al was het alleen maar voor de photos want er is veel te zien hier. De twee nachten na Passau zijn ook al geboekt en dan gaan we zien of het weer zoals het er nu naar uitziet nog gaan veranderen, anders houden wij het voor gezien. Zover is het nog niet en hoop doet leven. Is er dan nog iets positiefs te melden….. ja ondanks het shit weer hebben we het leuk en genieten we met name van de sporadisch droge momenten. Ik geniet ook van jullie reacties in de vorm van tips en zeker bemoedigende woorden op de blog en dat geeft mij ook de inspiratie om door te gaan en straks weer een fantastisch boek te maken van deze bijzondere vakantie met Bak. Maandag wasdag en daarna de toerist uithangen met hopelijk weer bijzondere momenten uit Passau.
Wilkommen in Deutschland.

Hopelijk mooie en gezellige dagen!
Jullie samen zijn zal het in ieder geval
niet ontbreken.
jullie zijn toch zelf de zonnetjes,Fijne reis nog